Wednesday, April 30, 2014

Demonstrerer mot regimet i Etiopia


photo1














Tamirat Olana, midten i hvitt, ledet fredagens demonstrasjon. 
Inchalew, Abiyu, Habtamu, Jabesa, Behayly og Dagmawi var noen av deltakerne

Å fri politiske fanger i Etiopia, samt belyse menneskerettighetsbruddet som landet begår, var målet til de fremmøtte demonstrantene fredag formiddag.
- Norge bør stanse pengeoverføringene til Etiopia så lenge landet styres på denne måten, sier Abiyu Tashoma, andre person fra venstre i bildet.
Toget, som gikk fra den blå steinen fredag formiddag, passerte Galleriet og Xhibition, før det fulgte Småstrandgaten til Rådhuset.

Diskriminering
Mannen som ledet demonstrasjonen, Tamirat Olana, er medlem i støttegruppen til det etiopiske Oromo-folket, OLF. Han forteller at folket lever i tortur og undertrykkelse.
- Vi krever at alle politiske fanger blir løslatt, og at all tortur av Oromo-bønder og Oromo-studenter opphører. Vi ønsker at Norge kutter støtten til diktaturregimet som nå regjerer.
Oromoerne er den største etniske folkegruppen i Etiopia med omtrent 30 millioner mennesker. Det bor også Oromoere nord i Kenya og i deler av Somalia.

Millionstøtte
I dag bistår Norge Etiopia med flere millioner kroner. Mye av midlene er øremerket bestemte sektorer, men det gis også uspesifisert støtte.
I 2013 mottok Etiopia 359 millioner kroner, og med en prosentvis økning på 58 prosent siden 2012, peker pilen mot enda flere midler til det afrikanske landet i år.
Dagmawi Biten, til høyre i bildet, kom hele veien fra Trondheim for å delta.
- Det er viktig å være her i dag, for å vise vår støtte til det etiopiske folk, sier han.
Det deltok til sammen 40 personer i oppptoget og deltakerne bar fakler og flagg.

No comments:

Post a Comment